Valenciso Rioja Wine Dinner

Wednesday 25th November Wine Series – Discover Wines
Today Spanish wines are flourishing and the quality of wines coming from Spain is remarkably consistent. Being one of the oldest wine making countries in the world, winemaking is often passed down from generation to generation using old traditions and now also with new technical innovations continuing to explore and develop the Spanish Wine Tradition.
Valenciso’s objective is to produce a single wine of the highest quality and authenticity, released as Reserva. Only the best Tempranillo grapes are used, from mature, low-yielding vineyards. Careful hand harvesting is timed to capture the intensity of the fruit, while avoiding over ripeness or excessive alcohol levels. Aromatic volume rather than physical weight – in the manner of French Burgundy and the greatest Riojas of the past – is the Valenciso ideal.
Hiện nay, vang Tây Ban Nha ngày càng khẳng định vị thế của mình với những dòng vang chất lượng. Là một trong những quốc gia có lịch sử rượu vang lâu đời nhất trên thế giới, kĩ thuật làm vang truyền thống tiếp nối qua nhiều thế hệ, kết hợp với những kĩ thuật sản xuất hiện đại, đã tạo nên những nét đặc trưng riêng tại vùng đất này.
Nhà Valenciso luôn hướng tới mục tiêu nhằm tạo nên những chai vang chất lượng tuyệt vời. Chỉ những trái nho Tempranillo tốt nhất mới được sử dụng, vườn nho được trồng với mật độ thấp, sản lượng thu hoạch được kiểm soát chặt chẽ. Nho được thu hái bằng tay để kiểm tra độ chín, đồng thời việc này cũng tránh cho nho bị quá chín dẫn tới nồng độ cồn quá cao.
Luis Valentín and Carmen Enciso:
“Our boutique winery only focuses on producing Premium, unique and elegant Tempranillo. We have more than 33 years of experience and background in Rioja. In 1998 we merged our last names, Valentín and Enciso, to start Bodegas VALENCISO, with the aim to express the elegance and delicacy of the Northern Tempranillo.
VALENCISO makes the difference by following Sustainable Viticulture practices by integrating organic and biodynamic practices in the vineyard, fermentation in concrete vats, and aging the wine in French oak only.
A modern winery partially underground, built on stone and wood, gives perfect harmony with the landscape and perfect conditions for the making and aging of our wines.”
“Nhà máy rượu của chúng tôi chỉ tập trung vào sản xuất những chai Tempranillo chất lượng cao, đặc sắc và tinh tế. Chúng tôi có hơn 33 năm kinh nghiệm tại Rioja. Năm 1998 chúng tôi đã kết hợp tên đệm của mình là Valentin và Enciso để đồng sáng lập nên nhà rượu Valenciso, với mục tiêu thể hiện sự thanh lịch trong hương vị của giống nho Tempranillo ở phía Bắc Tây Ban Nha. 
Valenciso tạo nên sự khác biệt bằng cách tuân theo các phương pháp “trồng nho bền vững’, kết hợp phương pháp hữu cơ và sinh học, lên men trong bồn xi măng và ủ rượu trong thùng gỗ sồi Pháp.
Một nhà máy rượu hiện đại nằm một phần dưới lòng đất, được xây dựng trên đá và gỗ, tất cả đã mang đến sự hài hòa với cảnh quan và điều kiện hoàn hảo để sản xuất nên những chai vang chất lượng”

 

Wine Line Up:
Valenciso White’ Barrel Fermented’ “Sustainable Vineyard” 2018 Viura & Garnacha Blanco (94pts WA)
Very old centenary vines of Viura and White Grenache, in clay-calcium soils in Rioja Alta, are the most important element of this wine. Live, with energy from cold vintages, mouthful and full in the palate, highlights the elegance of the oak, discrete, a subtle fruit with delicate pastry notes. A perfect harmony with deep persistence. Great aging potential, with a creamy evolution on the bottle. 
Những gốc nho trăm tuổi – Viura và White Grenache được trồng trên nền đất sét, đất đá vôi đặc trưng của vùng Rioja Alta. Hương thơm trái cây nồng nàn, nổi bật với những tầng hương đến từ thùng gỗ sồi, bánh ngọt, kem sữa. Độ chua cân bằng, dư vị tinh tế.
Valenciso, Laderas de Cabama “Hand Picked” DOC 2013 – “Certified Vegan” Tempranillo  (92pts JS)
All the grapes coming from a particular vineyard named Cabama, a 30 year old parcel from clay calcium soils. Destemmed and fermented in concrete for 7 months and then aged in French oak for 12 months with a hint of caucasian oak, medium toast second used casks. After the barrel aging the wine rests in concrete vats for 24 months for natural stabilization and sedimentation, before bottling in the spring of 2017.
Aromatic, live, fresh, red fruit, licorice root, a clean and live nose. Intense and clean flavors in the palate, the wine is fresh, elegant and persistent, with riper fruit and complexity from the time in the concrete.
Được làm từ những trái nho Tempranillo tới từ vườn nho Cabama 30 năm tuổi.  Nho sau khi loại bỏ cuống, được lên men trong bồn xi măng 7 tháng và ủ 12 tháng trong thùng gỗ sồi Pháp. Sau đó, rượu được đưa vào bồn xi măng trong 24 tháng để ổn định và lắng cặn tự nhiên trước khi đóng chai vào đầu năm 2017.
Nổi bật với hương thơm quả mọng đỏ, rễ cây cam thảo. Trong vòm miệng, cảm nhận được hương vị ngọt ngào của trái cây chín, vị tannin tròn trịa cùng độ phức hợp cao do thời gian ủ dài trong bồn xi măng.
Valenciso Reserva DOC 2012 “Sustainable Vineyard” Tempranillo (92pts JS 96pts TA)
Aged for 19 months in barrels, predominantly French, light and médium toast barrels oak and a small portion of Caucasian oak. First time we use this type of oak. Sedimented and stabilized naturally in concrete for at least 14 months.
Tannin chisels out a layered approach of subtle dark fruit on the palate, the bold acidity being the driving factor throughout. Delicious and mouthwatering on the finish.
Được ủ 19 tháng chủ yếu trong thùng gỗ sồi Pháp, và một phần nhỏ trong thùng gỗ sồi Caucasus. Rượu được lắng đọng và ổn định tự nhiên trong bồn xi măng ít nhất 14 tháng. 
Tannin mượt mà, hương quả mọng đỏ, quả mọng đen chín, vani, cam thảo, kết hợp với độ chua cân bằng, tạo nên dư vị kéo dài, ấn tượng.
Valenciso “10 anos despues” DOC 2008 “Sustainable Vineyard” Tempranillo  (94pts WA 93pts RP 94pts TA)
Express the singularity of the aging in concrete, for 60 months, identity for VALENCISO wines. Concrete confers finesse, liveliness and elegance, keep the fruit expression in a unique way and increase the longevity of the wine. To give more richness and nuances, we wanted to have some oak, but minimizing the impact in order not to lose the fruit expression, clearly a benefit from the concrete aging. Then we used barrels from the Caucasus with fine grain, aged for 40 months.
Produced from a high-elevation parcel of 75-year-old Tempranillo, aged over five years in cement tanks prior to aging in lightly-toasted second-year Caucasus oak barrels for 40 months. A marvel of elegance and minerality with mouth-filling texture and aroma, retaining remarkable freshness and the capacity to age and improve in bottles for many years.
Tạo nên thương hiệu cho nhà Valenciso là những chai vang chất lượng cao, được ủ trong bồn xi măng 60 tháng. Phương pháp sản xuất độc đáo, khác biệt, bên cạnh việc mang lại những tầng hương trái cây nhẹ nhàng, tinh tế, còn góp phần tăng tuổi thọ của những chai vang chất lượng. Ngoài ra, nhà Valenciso đã kết hợp với một ít thùng gỗ sồi Caucasus, với tỉ lệ rất nhỏ – ủ trong 40 tháng,  để tránh bị ảnh hưởng quá nhiều, làm mất đi những nét đặc trưng từ việc ủ bồn xi măng.
Được làm từ những trái nho Tempranillo tới từ vườn nho 75 tuổi, được ủ hơn 5 năm trong bồn xi măng trước khi được đưa vào ủ tiếp trong thùng gỗ sồi Caucasus  40 tháng. Tuyệt tác của sự tròn đầy và tinh tế, hương thơm nồng nàn, sống động của quả mọng chín, xen lẫn một ít bánh ngọt, vani, độ chát mượt mà, cân bằng, tạo dư vị ấn tượng.

TA- Tim Atkin JS – James Suckling RP- Robert Parker WA – Wine Advocate

 

5-Course Dinner & Wine Menu
TAPAS
Iberico Ham Croquette & Baby Squid – Aioli – Bravas 
Luna de Murviedro Sparkling Sauvignon Blanc
SOUP
King Prawn Soup
Cook With Carrot, Onion, Prawn Head
Valenciso White’ Barrel Fermented’ “Sustainable Vineyard” 2018 Viura & Garnacha Blanco
STARTER
Porcini Ravioli
Served With Creamy Parmesan Sauce, Truffle Oil
Valenciso, Laderas de Cabama “Hand Picked” DOC 2013 – “Certified Vegan” Tempranillo
MAIN COURSE
New Zealand Lamb Chop
Grilled New Zealand Lamb Chop in Mediterranean Herb, Served With Dauphinoise Potatoes, Broccoli Pure, Carrot Pure & Red Wine Sauce
Valenciso Reserva DOC 2010 “Sustainable Vineyard” Tempranillo
Valenciso “10 anos despues” DOC 2008 “Sustainable Vineyard” Tempranillo
DESSERT
Marou Chocolate Ganache Served With Passion Fruit & Yogurt
TAPAS
Iberico và Mực sữa chiên giòn – Aiolil – Khoai tây chiên sốt cay
Vang sủi Luna de Murviedro Sparkling Sauvignon Blanc
SÚP
Súp tôm càng 
Nấu cùng cà rốt, hành tây
Vang trắng Valenciso White’ Barrel Fermented’ “Sustainable Vineyard” 2018 Viura & Garnacha Blanco
MÓN KHAI VỊ
Ravioli với nấm Porcini
Dùng kèm sốt kem Parmesan và dầu Truffle
Vang đỏ Valenciso, Laderas de Cabama “Hand Picked” DOC 2013 – “Certified Vegan” Tempranillo
MÓN CHÍNH
Sườn cừu New Zealand 
Nướng với thảo mộc Địa Trung Hải
Dùng kèm với khoai tây Dauphinoise, sốt súp lơ xanh, cà rốt và rượu vang đỏ. 
Vang đỏ Valenciso Reserva DOC 2012 “Sustainable Vineyard” Tempranillo
Vang đỏ Valenciso “10 anos despues” DOC 2008 “Sustainable Vineyard” Tempranillo
TRÁNG MIỆNG
Socola Marou 
Kết hợp với chanh dây & sữa chua

 

Valenciso Rioja Wine Dinner 5-course dinner + rare wines
Date: 25 November 2020, Wednesday
Time: from 18:30
Price: VND2,200,000++
Event link here
Contact us to reserve your spot today!
 Hotline | +84 28 3827 9631
 Inbox | Facebook Messenger
 Email | booking@shri.vn
 Website | shri.vn/hcm/reservation/
Shri Restaurant & Lounge
23 Flr., Rooftop Centec Tower
72-74 Nguyen Thi Minh Khai, HCMC

 

#shri #shrimorethanarestaurant #hcmc #saigonrestaurants #eatinsaigon #whatsfordinner #foodporn #delicious #saigonum #steak #meats #veal #seafood #grill #eventsinSaigon #SaigonEats #SaigonEvents #ShriMoreThanARestaurant #wine #Valenciso

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.